Menu

Tafelen met een hart

van 1 oktober tot 15 november

Al bijna 20 jaar maakt de actie ‘Tafelen met een Hart voor Kinderen’ samen met vele tientallen restaurants in Vlaanderen stevige projecten mogelijk in de ondersteuning van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.

Voor het vierde jaar heeft het Pedagogisch Centrum Wagenschot de handen in mekaar geslagen met vzw Stappen, een begeleidingstehuis in Sint-Amandsberg voor meisjes tussen 14 en 18 jaar, geplaatst door de Jeugdrechter of via Jeugdhulpregie. Door de overheid erkend als ‘Centrum voor Actieve Netwerkontwikkeling en Omgevingsondersteuning' (CANO), richt de vzw zich vooral op het (her)verbinden van de jongere met zijn omgeving, zijn eigen verlangens, zijn school- of werktraject, …

In 2017 heeft de actie samen met 40 restaurants in Vlaanderen de mooie som van 18.000 euro bijeen gebracht. Dit geld zal enerzijds besteed worden om buitenactiviteitencentra op te bouwen of verder uit te breiden in beide centra en anderzijds om onze dagelijkse werking verder te ondersteunen.

Meer info en een overzicht van de deelnemende restaurants kan je vinden via de website Tafelen met een Hart voor Kinderen.