Menu

Expo “VERBINDEN”

Gentse feesten (vrijdag 13/7 - zondag 22/7)

In elke jongere zit een stukje spiegel “een mooi gaaf stukje ziel". Samen gaan we hier naar op zoek en zetten we dit extra in de kijker. Het resultaat kan je bezichtigen op de Gentse Feesten in de Baudelokapel. Dankzij Zonnehoeve kunnen we gebruik maken van deze ruimte in dit fantastisch kader.

Benieuwd naar het resultaat?
Spring gerust eens binnen en kom kijken hoe we de Jongeren van Wagenschot versus de Kunstenaars van Zonnehoeve, Kunst en Passie, Samenleving verbinden.
Open elke dag tijdens de feesten van 15 uur tot 21 uur.
Op vrijdagavond 13/7, 18 uur is iedereen welkom op de openingsreceptie en openbare veiling.

In samenwerking met ZONNEHOEVE  DAC/DACart Eke

Hoe gaan we te werk?
Om een verhaal op papier te creëren gaan er een aantal stappen vooraf. Onze jongeren weten nog niet dat er innerlijk een gevoel voor creativiteit aanwezig is. In eerste instantie wordt als kennismaking samen een tekening  (iedereen beweert niet te kunnen tekenen) gemaakt en daaruit ontstaat een verhaal…. Via dit verhaal en skills kunnen we afleiden tot wat de jongere in staat is. Door deze kennismakingsgesprekken groeit er langzaam maar zeker een band en is het niet meer vreemd om over bepaalde emoties te praten. De remmingen vervagen en door een één op één relatie kunnen de jongeren zich beter uiten dan in de dagelijkse omstandigheden.
Zo ontstaan de verhalen rond het moment op de juiste plaats. De meeste jongeren komen tot de stap om deze verhalen op canvas te zetten via eenvoudige technieken. De grote dosis spontaniteit en recht op fierheid leidt tot fantastisch verrassende resultaten.
Identiteit en eigenheid ontstaan en kunnen zich uiten in een palet van een oneindig aantal facetten waarbij de jongere leert opnieuw zijn interesses aan te wakkeren.
Iedereen wordt geboren met Kunst in zijn ziel… Maar de Kunst is deze voeling te bewaren.

Op de Gentse Feesten wordt ook een gemeenschappelijk Project  met Zonnehoeve voorgesteld. Het thema is “verbinden”.  De opbouw verloopt afzonderlijk in Kruispunt en bij DACart. In de Baudelokapel smelt dit samen tot een unieke verbinding.