Menu

50 jaar Heynsdaele

zaterdag 1 september 2018

1 september 2018…. Heynsdaele bestond op die dag exact 50 jaar en dat hebben we gevierd met z’n allen, en hoe!

Het was een zonovergoten dag die vroeg startte met een academische zitting. De gedéputeerde Peter Hertog en voormalig psychiater (en medeoprichter van Heynsdaele) Dr. Hermans gaven ons een historisch overzicht. Ook psychiater Dr. Vandenbussche en kinderrechtencommissaris Bruno Vanobberghen brachten ons inzichten bij en gaven stof tot nadenken ivm de toekomst.

Het aperitief daarna werd overgoten met een muzikaal sausje van de 'Little Dixie Band' die al wandelend tussen de menigte zorgde voor sfeer en gezelligheid.

De reuze BBQ werd snel op gang getrokken. 358 personen hadden een kaartje gekocht, heel wat mondjes te voeden! Terwijl de volwassenen nog wat na peuzelden aan de overheerlijke ribbetjes, hadden de kleinsten al hun gading gevonden bij clown Tyno, die met ballonnen de ongelooflijkste figuren toverde.

Ook het artisanaal ijs aan het kraampje van 'Miss Vanilla' werd zeer gewaardeerd en was gauw uitverkocht.

Ondertussen liep de tombola met groot succes, alsook de fotozoektocht op het domein. De bezoekers kregen bij de verschillende stopplaatsjes wat uitleg over de voorziening en ondertussen was het zoeken naar de juiste foto!

In onze herinneringsruimte werd de sfeer van vroeger levendig via foto’s en dia-projecties. De herinneringen van bezoekers, voormalig personeel en leerlingen waren er in overvloed en werden gedeeld.

De gezellige festival sfeer werd ondertussen verdergezet door de folkrock band 'Ashling' die speelde voor jong en oud en iedereen liet mijmeren over de mooie zomer die op zijn einde liep.

Het was een zeer geslaagde dag die zeker om herhaling vraagt… Tot binnen 5 jaar?!