Menu

Dagbesteding MFC Heynsdaele in the picture

Een korte voorstelling van enkele activiteiten en projecten in de dagbesteding dit voorjaar

Gezondheidsweek
Op campus Heynsdaele wordt er elk jaar in april een gezondheidsweek georganiseerd. Ook dit jaar engageerde de dagbesteding zich om de jongens aan te moedigen gezonde tussendoortjes te eten. Zo brachten we elke dag tijdens een speeltijd een bezoek op de speelplaats. De ene dag met zelfgemaakte havermoutkoekjes, de andere dag met een zelf gemaakt smoothie-ijsje. Ook eet de jeugd van tegenwoordig nog graag verse rauwe groentjes met de daarbij horende cocktailsaus ;)

Cakejes
Doorheen ons werkjaar werken wij in ons bakatelier op bestelling (van personeel en externen) volgens bepaalde thema’s. Dit voor verjaardagsfeestjes, afscheidsfeestjes, vergaderingen, bedankingen… om op een creatieve manier te kunnen trakteren met een gebakje. In het bakatelier komt niet enkel onze keuken te pas, maar doen we ook beroep op onze andere ateliers, zoals bijvoorbeeld het houtatelier om een extra persoonlijke toets te geven aan het bakproject. Onze jongeren die naar de dagbesteding komen helpen bij de uitvoering van elke bestelling. Met deze opbrengst kopen we nieuw materiaal aan voor het bakatelier.

Moederdagactie
In de meimaand vieren we moederdag. Met deze actie willen we de mama’s letterlijk in de bloemetjes zetten met een kleurrijke bloemenverkoop. We trekken met de jongeren van dagbesteding de serres van de firma Coba Flora in. Daar worden de hangpotten door de jongens zelf uit gekozen en verpakt. Met de opbrengsten van de Moederdag actie hebben wij geïnvesteerd in een ijsmachine.