Menu

Wagenschot laureaat van Prijs Lode Verbeeck voor hippotherapie

november 2019

Het Fonds Lode Verbeeck selecteerde Pedagogisch Centrum Wagenschot met afdelingen in Eke en Ronse als een van de vier laureaten voor de jaarlijkse Prijs voor hippotherapie. Het bedrag dat hieraan verbonden is, gaat naar de aankoop van materialen en de training van een coach.

5.000 euro voor uitbreiding van werking met paarden

We vernamen recent het heuglijke nieuws dat we dit jaar een van de vier laureaten zijn, met een project voor de uitbreiding van de werking op de campus in Ronse. Behalve de Prijs van het Fonds Lode Verbeeck ontvangen we ook de Prijs van de provincie Oost-Vlaanderen.

We richten ons tot jongeren met ernstige gedrags- en/of emotionele problemen of autismespectrumstoornissen. We willen de bestaande paardentherapie, die erop gericht is zelfvertrouwen, autonomie, empathie en sociale vaardigheden te versterken door interactie met de paarden, verder uitbouwen op de campus in Ronse. De middelen van het Fonds Lode Verbeeck worden ingezet om materialen te financieren en voor de training van een coach.

Fonds Lode Verbeeck

De familie Verbeeck richtte het Fonds op om de herinnering levendig te houden aan hun zoon Lode, die erg sociaal was en veel van paarden hield, maar op jonge leeftijd overleed. Het Fonds steunde sinds zijn oprichting in 2004 al tientallen projecten van hippotherapie in alle Vlaamse provincies.

Dit jaar ontvangen ook instellingen uit Eeklo, Wemmel en Brasschaat een Prijs Lode Verbeeck. Voor meer informatie hierover kan u terecht bij de Koning Boudewijnstichting.