Menu

Opening lasafdeling

Vrijdag 14 juni

Eindelijk was het zover, 14 juni 2019, opening van ons nieuw lasatelier.

Bij de start van dit schooljaar hadden we beslist om onze laatstejaars en ABO-leerlingen van de afdeling hoeklassen, elke donderdag samen met hun leerkrachten, als het ware, vrij te stellen om de voorbereidende werken aan hun nieuwe atelier aan te vatten.

Hun opdracht was: “samen zorgen wij ervoor om op 1 schooljaar ons nieuw atelier gebruiksklaar te maken”.

Wat we konden recupereren uit het oude gebouw hebben we in eerste instantie uitgebroken en opnieuw geïnstalleerd in het nieuwe lasatelier. Dit was bijna alles van de lasdampafzuiginstallatie en de inblaasgroep.

Nadien hebben we alle voorbereidende werken aangevat om de nieuwe elektriciteitslijnen te laten plaatsen door een externe firma.

Ook de verhuis van onze plaatschaar was een huzarenstukje.  Een kraan met een vermogen van 160 ton heeft deze machine tot ver boven de bomen en daken van onze school op een veilige manier op de grond gezet voor de grote poort van onze atelier. 

Vervolgens hebben we zelf ons magazijn en werktafels in elkaar gestoken. Alles staat nu op een veilige en verantwoorde manier opgesteld, waardoor het aangenaam is om in deze ruimte onderwijs te voorzien en te krijgen.

En last but not least. We zijn in blijde verwachting van een nieuwe plooibank die ons bestaand machinepark zal vervolledigen.

Dit alles ook met grote dank aan Lions Scaldis en Jean-Charles Wibo, CEO-President van de firma Vlassenroot te Groot-Bijgaarden