Menu

Spiegels spant de Kroon

zaterdag 18/5/2019

Spiegels’ is ons tweejaarlijks PR-evenement waarbij IEDEREEN welkom is en wij onze deuren openstellen voor het grote publiek. Dit jaar ging 'Spiegels spant de kroon!' door op zaterdag 18 mei. We bestaan in 2019 DERTIG jaar en konden dus dubbel feest vieren!

Samen met ons creëert u kansen voor kwetsbare jongeren in het Pedagogisch Centrum Wagenschot.  

‘Spiegels’ is ons tweejaarlijks evenement waarbij IEDEREEN welkom is. Vele honderden bezoekers vonden die dag dé weg naar Wagenschot. Een ontmoeting die belangrijke wederzijdse waardering oproept. ‘Spiegels’ biedt ons de kans om enerzijds onze artistieke projecten op een positieve manier te tonen en anderzijds een fijne dag te beleven. We zoeken steeds naar een gekke alliteratie op het woord spiegels en kozen dit jaar voor ‘Spiegels spant de kroon!’  

We bestaan in 2019 DERTIG jaar en konden dus dubbel feest vieren! Wij maakten er een ongeziene, heuse jubileumeditie van. We bundelden opnieuw alle creatieve krachten van zowel onze jongeren als het personeel om er een spetterend en spectaculair feest van te maken! 

PROGRAMMA

15u10-15u50 en 16u30-17u10

Muzikale kindervertellingen  -Culturele quality time voor kids-
In haar knus, gezellig decor brengt Tine verhaaltjes, ondersteund met heel veel muziek. Zij speelt accordeon, maar haalt er af en toe ook andere instrumenten bij. De verhalen worden in de juiste sferen ondergedompeld.  
Het boekje dat verteld wordt staat naast haar, zodat ook de kinderen die het Nederlands nog niet genoeg onder de knie hebben het verhaal kunnen volgen.  
Kinderen mogen zelf de verhalen kiezen. 

16u00-16u30 en 18u00-18u30

Workshop djembé  
Een workshop voor jong & oud. Laat je meevoeren op het Afrikaanse ritme van de djembé.

16u30-18u00

BIG BAND: Castle B
In de nachtelijke uren, in de schaduw van kasteel Borluut, werd de groep ‘Castle B’ opgericht. Negentien enthousiaste muzikanten verenigen zich met 1 gemeenschappelijk doel: BIG BAND. Zowel poppy nummers als jazzy standards worden in eigen stijl gebracht met passie voor muziek als leidraad. De lat op een stevig niveau, maar vooral een toffe muzikale bende: CASTLE B BIG BAND!  

Copywright James Arthur

19u30-21u00

The Olympics  
The Olympics is een nieuwe zevenkoppige band met frontman en acteur Maarten Fabriçio Goffin (bekend van o.a. Spitsbroers, Wolven,…). De songs zijn een melting pot van Reggae, Dancehall, Dub, Afro, Dubstep, Ragga & Ska. Maar ook Indiepop, Rock & Elektronische muziek zitten heel subtiel in laagjes verweven in de songs. Kortom, The Olympics is de perfecte uitloper van wereldmuziek maar klinkt meer dan ooit anno 2019. Ze noemen zichzelf Reggaelectric. Of het publiek jong of oud, blank of zwart, wild of tam is… The Olympics krijgt iedereen samen aan het dansen. Ze zorgen met een excentrieke opzwepende set voor een bruisend feestje, die nog lang zal nazinderen in de harten van het publiek. Eendrachtig vergeten we samen al onze zorgen en creëren we voor heel even ons eigen paradijs.  

DOORLOPEND

  • Gezellig terras met ijs en pannenkoeken tot 18u
  • Wijndegustatie van onze zomerwijnen
  • Kortfilm jongeren
  • Expo Kruispunt 
  • Voor de allerkleinsten: zandbak en springkasteel 
  • Vanaf 17u frietjes te verkrijgen aan het frietkraam

MET DANK AAN