Menu

De start van een nieuw schooljaar

1/9/2020

De lokalen werden opgeruimd, lessen voorbereid en startmappen klaargemaakt om alle onze leerlingen opnieuw te verwelkomen. We heetten 14 nieuwe leerlingen welkom op onze kleine school! We waren blij al onze leerlingen terug op school te hebben na een moeilijke corona-periode…

We startten 1 september rustig en veilig: de leerlingen kregen een ontbijt en speelden kennismakingsspelletjes. Zo kon iedereen elkaar beter leren kennen. De werking van de school werd uitgelegd en de corona-maatregelen werden nog eens overlopen. Op school moeten de leerlingen hun mondmasker altijd aanhouden in de klas.

Om onze techniek groendienst binnen opleidingsvorm 2 vorm te geven werken we dit schooljaar samen met VZW Zwerfgoed en Odisee Hogeschool Gent. Daar kunnen de leerlingen van fase1 met hartenlust tuinieren. De leerlingen die op werkstage gaan in fase 2 trekken de eerste periode richting de sociale werkplaats Gandae in Gent en Trianval in Wetteren. Zij leren de technieken verpakking, assemblage– en verzendingsdienst. Waar we de tweede periode heen trekken houden we nog als verrassing… Om de vrijdagnamiddag op een rustige manier af te sluiten, kreeg de school er twee nieuwe vrienden bij: Chloe en Zita. Deze twee hamstertjes worden verzorgd door de leerlingen van fase1.

Opleidingsvorm 3 heeft door de corona heel wat praktijk in te halen. Zij zijn al druk aan de slag gegaan. De lassers hadden geen rust en hebben al nieuwe hekkens gemaakt! Binnen de grootkeukenafdeling werd een Italiaanse week georganiseerd. Op het menu stond Carpaccio van tomaat, risotto van boschampignons en een crumble van citroen. Wie heeft al zin om te komen eten?