Menu

Talent Talks

zomer 2023

Julie (opvoedster in PC Wagenschot) mocht naar de andere kant van de wereld om te doen wat ze graag doet. Haar verslag:

"Amaranthe is voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot wereldkampioen in de categorie Female Chamber Choirs. Dit dameskoor reisde afgelopen zomer af naar Zuid-Korea voor de competitie, waarbij elk deelnemend koor ongeveer 20 minuten kreeg om de 8-koppige jury te overtuigen.

Met een score van 91% won Amaranthe van vijf andere koren in de categorie. Eerder behaalden we al de wereldtitel tijdens het vorige WK, dat destijds in Belgiƫ plaatsvond. Naar aanleiding van dit succes nodigde de Vlaamse Overheid ons uit om ons land te vertegenwoordigen op de Choir Games in Zuid-Korea, waar we het enige Belgische koor waren te midden van de 355 deelnemende koren.

Onze deelname aan de World Choir Games heeft ervoor gezorgd dat Amaranthe nu op de 5e plaats staat in de wereldranglijst, die niet alleen betrekking heeft op onze specifieke categorie, maar op alle koren wereldwijd.

Hoewel het even wennen was vanwege de andere cultuur en het klimaat in Korea, en we rekening moesten houden met de jetlag, was het een ongelooflijk avontuur. Ik kijk er nu op terug en het voelt allemaal nog steeds onwerkelijk. Samen met de geweldige dames en heer naar de andere kant van de wereld reizen om te doen wat we graag doen, is een ervaring waar ik enorm dankbaar voor ben.

Ik zing al bij Amaranthe sinds mijn 12e, en wat begon als een hobby is uitgegroeid tot iets waar ik enorm trots op ben. Ik had nooit gedacht dat we zulke kansen zouden krijgen."