Menu

'Tijd voor cultuur'

7/2/19

Op 7 februari bezochten we met de jongeren van de VOLA klas een tentoonstelling in Waregem. Isabelle Decrans, de mama van juf Hannelore is de kunstenares. De tentoonstelling was in de koetshuizen van het park van Baron Casier.

Interview met de kunstenares


Een jongere: “Heb jij al eens de Mona Lisa geschilderd?” Een volmondige “ja” was de reactie. “Wat vind je van Picasso?”, was de tweede vraag van vandaag. Isabelle: “Ik heb enorm veel bewondering voor deze kunstenaar omdat hij doorheen zijn leven heel veel nieuwe dingen heeft geprobeerd. En dat probeer ik ook te doen.”  De jongere wilde ook weten of de kunstenares al eens een schilderij van haar dochter, zijn juf heeft gemaakt. Dat heeft ze gedaan, al van toen ze nog klein was tot nu. Ze heeft er meer dan één. De jongere vond het jammer dat ze dit niet konden zien.
Een tweede jongere: “Wat kan je best?” Isabelle: “Ik vind dat ik het best model kan tekenen. Ik doe dit ook graag.” Er hangen veel modeltekeningen. “Ken je nog mensen die kunstenaar zijn?” Isabelle: “Ja, want ik volg al 18 jaar les aan de academie. “
Een derde jongere: “Verkoop je ook jouw schilderijen?” Isabelle: “Ja, in het begin was dit moeilijk, maar ik vind het leuk als mensen die ik ken mijn werken kopen. Nu heb ik geen plaats meer om alles te zetten, dus is het goed als er eens iets verkocht is.” “Kunnen je kinderen goed tekenen?” Isabelle: “Ja, mijn dochters kunnen goed tekenen. Mijn oudste dochter is schoonheidsspecialiste. Zij maakt soms kleine schilderijtjes op mensen hun nagels. Hannelore is Meester in de Schilderkunst. Ze kan dus heel goed tekenen en schilderen.”

De jongeren mochten elk een schilderij uitkiezen dat ze het mooist vonden.
De derde jongere: “Het schilderij dat het meeste indruk heeft nagelaten op mij was het schilderij van een Romeinse man. Ik vind het supermooi omdat het mooie kleuren heeft.”
Ook de tweede jongere deelde deze mening: “Ik vind de geschilderde vlakjes heel mooi.”
De eerste jongere: “Ik vind het schilderij van een detail van een kerk zeer mooi. Hier word ik blij van.”