Menu

Wandeling domein Familie Behaghel

28 september 2023

Op donderdag 28 september gingen de dagbesteding langs op het domein van de familie Behaghel, een exclusief stukje privédomein in het Kluisbos te Kwaremont.

Onder de deskundige begeleiding van onze goede vriend en gids Gunther B. hebben we dit prachtige landgoed bezocht. Tijdens de rondleiding kregen we een levendig verhaal over de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld, voornamelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De jongeren waren buitengewoon nieuwsgierig naar de verhalen en luisterden met grote belangstelling naar onze gids. Ze waren dan ook vol lof over de inspirerende wandeling die ze hebben gemaakt:

De verhalen over de oorlog waren interessant. Ook in het nieuwe kasteel wandelen was tof! - J.C.

Het rondneuzen in het nieuwe kasteel vond ik het tofst. Ik vond er kogelhulzen en mocht een metaal bord meenemen. - G.J.

Het verhaal over de oorlog en waarbij de Duitser hun eigen V1 bommen deden ontploffen omdat de tegenstander niet zou kunnen zien en leren hoe ze gemaakt zijn. Hoe de lucht verplaatsing na de ontploffing van de bom alles kan verwoesten zelfs het nieuwe kasteel, was echt zot. - A.M.

Ik vond de gids “nen toffe pé”. De verhalen boeiden mij. Hij was blij met de cake die we voor hem hadden gebakken. -T.L.